• NIEUWS

    YourCon | Full service webdesign voor succesvolle websites en webshops

Google Analytics referral spam zorgde maandenlang voor vervuilde Google Analytics statistieken. Deze ongewenste referenties, welke voornamelijk door spambots worden veroorzaakt, komen via diverse verwijzingen binnen en zorgen onterecht voor een hoge ‘bounce rate’ en een verlaagde gemiddelde tijd op webpagina’s.

Vanwege deze grote hoeveelheid spam referrals in Google Analytics en het uitblijven van een concrete oplossing heeft YourCon de maandelijkse bezoekersoverzichten (voorlopig) vervangen door nieuwe (eigen) statistieken.

Nieuw spamfilter

Het lijkt erop dat Google eindelijk zijn eerder beloofde maatregelen heeft doorgevoerd en een nieuw spamfilter heeft toegepast voor Analytics. Vanaf april is er namelijk aanzienlijk minder spam in de statistieken terug te vinden.

Wij zijn in ieder geval blij met deze ontwikkeling. Geen handmatige filters meer aanmaken en periodiek nieuwe spamregels toevoegen. Voor het automatisch uitsluiten van spam referrals moet uiteraard wel de optie “Bots filteren – Alle hits van bekende bots en spiders uitsluiten” ingeschakeld zijn in de instellingen voor dataweergave van Google Analytics.

Hopelijk biedt Google met het nieuwe spamfilter een blijvende oplossing. In de real time weergave wordt nog niet gefilterd. Wij houden de statistieken in ieder geval goed in de gaten.

waarom referrals

referral-analytics